αρώνια

το «θαύμα» της φυσης!

Η μελανόκαρπη Αρώνια (Aronia melanocarpa) είναι φυλλοβόλος θάμνος με ύψος που φθάνει τα 3 μέτρα, ανθίζει από τα μέσα Μαΐου και ο καρπός της ωριμάζει στο τέλος του καλοκαιριού.
Προέρχεται από την βορειοανατολική Αμερική και η καλλιέργεια του φυτού στην Ευρώπη ξεκίνησε μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αρώνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις
στη Διεθνή κλίμακα φαρμακευτικών φυτών.

Η περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες είναι από τις υψηλότερες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο γνωστό φυτό. Οι καρποί της αρώνιας είναι πλούσιοι σε προκυανιδίνες (τανίνες), ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες. Τα φυσικά αυτά στοιχεία του φυτού έχουν ευεργετικές ιδιότητες κατά του οξειδωτικού στρες, το οποίο προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις, απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό και μειώνει τους θρόμβους στο αίμα.
Η περιεκτικότητα των καρπών της αρώνιας σε φλαβονοειδή, φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ρ είναι από τις υψηλότερες όλων των φρούτων, ενώ είναι πηγές προβιταμίνης Α (β καροτένιο) και βιταμινών Β2, Β6, Β9, C, E, K.

Η αρώνια περιέχει καταμετρημένες 277 αντιοξειδωτικές ουσίες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλα φρούτα της κατηγορίας “berries”, εσπεριδοειδή και λαχανικά που μετρήθηκαν με την κλίμακα ORAC.
Δεδομένου ότι τα αντιοξειδωτικά είναι ένα βασικό συστατικό στην πρόληψη του καρκίνου και τη μείωση των όγκων, η αρώνια παρέχει φυσική ισχυρή προστασία και απαλύνει τους έντονους πόνους (Kedziersk et al., 2010), ενώ βελτιώνει τη χοληστερόλη και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων βοηθώντας τον οργανισμό να παράγει καλή χοληστερόλη (Morosanu et al., 2011).
Αναφορές σχετικά με τις φαρμακευτικές ιδιότητες της αρώνιας στο παρακάτω link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=aronia
Δίκαια έχει χαρακτηρισθεί ως το “θαύμα” της φύσης!

δοκιμάστε τα προϊόντα μας με αρώνια

αρώνια

100% Φυσικό Εκχύλισμα Φρέσκου καρπού Αρώνιας με εκλεκτό τοπικό τσίπουρο και αλκοόλη φυτικής προέλευσης.

αρώοινος

(λευκό)

Με ποικιλίες Ροδίτη, Ασύρτικο και φυσικό χυμό Αρώνιας.

αρώοινος

(κόκκινο)

Με ποικιλίες Syrah, Μοσχάτου Αμβούργου και φυσικό χυμό Αρώνιας.

 χυμός αρώνιας

100% φυσικός χυμός Αρώνιας.